Visar alla 3 resultat

Kajak

Kajak – Nära vattnet och blicken mot horisonten

Fler och fler upptäcker vilka fantastiska möjligheter en kajak ger. Med kajak har man alltid nära till naturupplevelser och vardagsäventyr.

 

Tyst och flexibelt

Tyst och obemärkt genom hav och kust, skärgård, sjö och å, älv och fors, lugna sommarvatten eller vinterhav. Kajaken är stor nog att rymma allt som behövs för långfärder på flera veckor – liten nog att lyftas in genom en dörr eller lastas på biltaket.

Den har fartresurser nog för långa dagsetapper, men är tillräckligt långsam för att ge tid till eftertanke och att filosofera över livets glädjeämnen. Den kräver lite och ger mycket.

 

Några timmars utflykt eller en längre guidad tur

Följ med på några timmars utflykt eller en guidad tur i skärgården.

Aliva Äventyr arrangerar allt från kortare turer i exempelvis en närliggande insjö till längre guidade turer i skärgården.

Kontakta Aliva Äventyr för en diskussion kring ett kajakevent. Allt skräddarsys efter erfarenheter och tid till förfogande.

 

Tid prova på: 3 timmar – heldag
Tid guidad tur: heldag – 1 vecka

 

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi er.

Klättring

KLÄTTRING – INTE BARA FÖR VÄLTRÄNADE SPINDELMÄNNISKOR

Prova på att klättra utomhus på en riktig klippa, alla kan vara med. De som aldrig har provat på att klättra bör definitivt passa på. Klättrar gör ni på era egna villkor och ni sätter era egna gränser.

 

 All klättring sker med topprep

De finns klippor för alla. Och ni kommer snart att upptäcka hur roligt det är att klättra utomhus på en riktig klippa.

Klättring sker enbart med topprep och varje deltagare utrustas med sele, hjälm och klätterskor. Innan klättringen startar går vi också igenom de grundläggande säkerhetsaspekterna.

 

Grundläggande säkerhet

Varje deltagare utrustas med sele, hjälm och klätterskor. Innan klättringen startar går vi igenom de grundläggande säkerhetsaspekterna.

Kontakta Aliva Äventyr för ett skräddarsytt klätterevent.

 

Tid: 2 timmar till heldag

 

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi er.

Långfärdsskridskor

LÅNGFÄRDSSKRIDSKOR – PÅ FRUSET VATTEN

När isarna har frusit finns det möjlighet att följa med på en skridskotur med ett par långfärdsskridskor fastspända under fötterna. Detta är en perfekt vinteraktivitet för alla.

 

Ledarledda turer

Aliva Äventyr anordnar ledarledda turer och lär samtidigt ut de grundläggande säkerhetsaspekterna vid långfärdsskridskoåkning.

Aktiviteten anpassas efter isförhållanden och deltagarnas tidigare erfarenhet av långfärdsskridskoåkning. För det mesta håller vi till på någon av insjöarna, men om det är möjligt ger vi oss ut på Mälaren eller i skärgården.

 

Fullständig säkerhetsutrustning

Förutom långfärdsskridskor utrustas alla deltagare med fullständig säkerhetsutrustning: ryggsäck med grenrem, livlina, ispik och isdubbar.

Aktiviteten är perfekt att förena med någon form av förtäring. Antingen grillar vi tillsammans eller så intar vi enklare matsäck. Allt skräddarsys efter era preferenser och erfarenheter.

 

Tid: 3 timmar – heldag              Antal personer: upp till 30

Utomhus                                     Vintertid

 

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi er.